Kärlek, svett, regn och memorerade sångtexter

Jag har sett vuxna män med tårar i ögonen pga av kärleken till musik och jag har sett 66 000 människor dansa, klappa och sjunga i takt. Han kunde blivit den störste och mest fruktade sektledaren genom tiderna men han valde den goda sidan och vi är så glada för det.

När vi sex satt på krogen innan konserten och tittade missmodigt på regnet, jämförde skyddsutrustning och diskuterade låtar kändes inte 4 timmar i hällregn så lockade men vi hade inte behövt oroa oss. När vi väl landat på innerplan vid sjusnåret dröjde det inte länge förrän regnet upphörde och den enda väta som jag fick över mig under resten av kvällen var en halv utspilld päroncider.

Att han levererar det vet vi. Det behöver jag inte tugga om igen. Naturligtvis inleddes det hela med ”Who’ll stop the rain” och sedan var det bara att åka med och njuta. Förutom den lite sega idéen att spela ”Downbound train” och ”I’m going down” back to back så var låtlistan inget annat än ett pärlband av hits och fan pleasers. ”Backstreets”, ”Lost in the flood”, ”Jungleland”, ”It’s hard to be a saint in the city”, ”Because the night” och ”Where the bands are” bara för att nämna några.

Nu är det så här att jag blir lätt arg på andras recensioner av Bruces konserter. Dom har ju inte fattat grejen. Även om de heter Nunstedt och skriver för Expressen, ger 6 getingar och är fullständigt anala med sin kunskap och sina analyser så tar de aldrig min lilla lilla bit av ”min” Bruce ifrån mig. Jag gömmer den biten i bröstet. Någonstans bakom hjärtat där ligger den väl skyddad. Redo att plockas fram och explodera på nytt nästa gång ”I hear the leadsinger shoutin’ out”.

Annonser

Taggar:, , , ,

About evaaxbrink

Sambo, hundägare, feminist, västgöte och inflyttad skåning med ambitioner inom folkbildning och kommunikation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: